Coachingsformulieren

Zoek

Angsten

Als non-conformist bied ik, Freek, jou al 35 jaar mensgerichte coaching en gesprekstherapie.

Veel mensen ervaren angsten of fobieën, wel één op de vijf Nederlanders om precies te zijn. Of we ons er nu van bewust zijn of niet, angst is een natuurlijke reactie op dreiging. Ja, het heeft een doel: het zorgt voor een adrenalinekick, waardoor we in staat zijn te vechten of vluchten in gevaarlijke situaties. Maar wat gebeurt er als de angst toeslaat zonder enige aanwezigheid van gevaar? Wanneer angst je dagelijkse activiteiten belemmert, spreken we van een angststoornis.

Angst is een emotie die ons lichaam klaarstoomt voor actie. Het laat het hart sneller kloppen, versnelt de ademhaling, verhoogt de bloeddruk, en spant de spieren aan. Deze intense angstreactie is vaak van korte duur en iets wat we allemaal wel eens ervaren. Het is een normale reactie op gevaar.

Misschien herken je het wel: een moment waarop je hart sneller begon te kloppen bij alleen al het idee van spreken voor een groep, of de plotselinge paniek in een lift. Je bent niet alleen. Ik heb door de jaren heen velen begeleid die vergelijkbare ervaringen deelden, en samen hebben we wegen gevonden om deze angsten te begrijpen, te beheersen, en uiteindelijk te overwinnen.

Als jouw coach en gesprekstherapeut, ben ik hier om je te begeleiden op jouw weg naar begrip, beheersing, en het overwinnen van deze angsten. Samen kunnen we een pad uitstippelen dat je niet alleen leert om te gaan met je angst, maar ook om er sterker uit te komen.

Angst deskundige

Met jarenlange ervaring in coaching heb ik het voorrecht gehad om vele mensen te begeleiden in hun strijd tegen angst. Mijn missie? Een veilige en stimulerende omgeving creëren waar jij kunt leren en groeien, om zo je angsten te overwinnen. Als angst je leven belemmert, aarzel dan niet. Zet vandaag nog de stap naar verandering.

Ik weet dat leven met angst uitdagend is, invloed hebbend op alles van dagelijkse activiteiten tot relaties en werk. Maar er is hoop. Door samen te werken aan strategieën en oplossingen, kun je je angsten overwinnen en je leven terugwinnen.

Mijn doel is jou te empoweren met de tools die je nodig hebt om vrij van angst te leven. Jouw welzijn is mijn prioriteit. Ik ben hier om je te ondersteunen, te begeleiden en te motiveren bij elke stap richting herstel en zelfontdekking. Laten we samen jouw weg naar een sterker, veerkrachtiger en gebalanceerder leven inslaan, het leven dat je verdient.

Vormen van angst

In een wereld die sneller lijkt te draaien dan ooit, waar elke dag nieuwe uitdagingen brengt en de druk alleen maar toeneemt, is het geen wonder dat velen van ons geconfronteerd worden met gevoelens van angst. Het is alsof onze zorgen, twijfels en angsten soms een eigen leven gaan leiden, ons meesleurend in een stroom waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. Of het nu de angst is om niet opgewassen te zijn tegen de verwachtingen, de zenuwen die toeslaan in sociale situaties, of de onverklaarbare paniek die plotseling opduikt; deze ervaringen zijn intens persoonlijk, maar tegelijkertijd universeel herkenbaar.

Faalangst, sociale angst, specifieke fobieën, paniekaanvallen, en de constante zorg van een gegeneraliseerde angststoornis: ze zijn allemaal verschillende gezichten van een emotie die ons waarschuwt voor gevaar. Maar in een tijd waarin de lijnen tussen ‘echt’ gevaar en de stressoren van alledag steeds vager worden, kan deze waarschuwingssignaal overactief raken, ons gevangen houdend in een staat van voortdurende alertheid.

Het is hier, in deze wirwar van emoties en ervaringen, dat ik je een uitgestoken hand bied. Als jouw coach en gesprekstherapeut, ben ik er niet alleen om te luisteren en te begrijpen, maar ook om je te begeleiden op jouw pad naar herstel. Samen kunnen we de oorsprong van je angsten verkennen, de patronen herkennen die ze in stand houden, en strategieën ontwikkelen om ze aan te pakken. Het doel? Om je niet alleen te leren omgaan met je angst, maar om je te helpen een leven te leiden waarin jij de controle hebt.

In deze hectische wereld is het zoeken naar hulp geen teken van zwakte, maar een daad van moed. Het erkennen van je angst en het besluit om actie te ondernemen, is de eerste stap op een pad dat leidt naar een sterker, veerkrachtiger zelf. En hoewel de reis uitdagend kan zijn, ben ik hier om je te ondersteunen bij elke stap, je aan te moedigen wanneer het moeilijk wordt, en te vieren bij elke overwinning.

Dus, als je voelt dat angst je leven meer beheerst dan je lief is, laten we dan samenwerken. Laat mij je gids zijn in een proces van zelfontdekking en groei, waarbij je leert om je angsten te overstijgen en een leven te leiden dat gevuld is met hoop en mogelijkheden. Jouw reis begint met een enkele stap. Durf jij die te zetten?

angst

Angst verlammen je leven

Angsten kunnen je vastketenen, maar met de juiste begeleiding is het mogelijk om deze ketenen te verbreken. Als ervaren coach, gewapend met cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en provocatietherapie, ben ik hier om je te begeleiden op jouw reis naar vrijheid.

Het overwinnen van angst begint bij het herkennen en uitdagen van de negatieve gedachtepatronen die je vasthouden. Samen duiken we in de wereld van cognitieve gedragstherapie, waar we deze patronen onder de loep nemen, uitdagen en vervangen door positievere, meer ondersteunende gedachten.

Maar mijn aanpak gaat verder. Met positieve psychologie richten we ons op het cultiveren van welzijn door positieve ervaringen en gevoelens te omarmen en jouw persoonlijke krachten en deugden te versterken. Het gaat niet alleen om het verminderen van angst, maar om het bevorderen van een gelukkiger, tevredener leven.

Provocatietherapie brengt ons buiten de gebaande paden. Door humor, spel en directe confrontatie dagen we hardnekkige overtuigingen uit en stimuleren we jou om verandering te omarmen. Deze benadering helpt om jezelf vanuit een nieuw perspectief te zien en te leren lachen om de absurditeit van sommige angsten.

Een gezonde levensstijl vormt de basis van mentale veerkracht. Ik moedig je aan om regelmatige lichaamsbeweging, een voedzaam dieet, voldoende slaap en mindfulness-praktijken in je dagelijks leven te integreren. Deze elementen dragen allemaal bij aan jouw algehele welzijn en zijn cruciaal in de strijd tegen angst.

In de veilige en stimulerende omgeving die ik bied, zul je leren groeien en ontwikkelen, verder dan alleen het beheersen van je angsten. Mijn missie is jou te empoweren, zodat je een leven vol rijkdom, vervulling en vrijheid kunt leiden.

Ben je klaar om de controle terug te nemen en je angsten het hoofd te bieden? Met mijn expertise en toewijding sta ik klaar om je te ondersteunen. Samen banen we ons een weg uit de schaduw van angst naar het licht van een nieuw begin.

Verkennend gesprek

Elke levensvraag nodigt uit tot veranderingsgerichte coaching. Mijn gezellige praktijk in Drachten verwelkomt je voor ons eerste verkennende gesprek, een moment van warme ontmoeting met een kop koffie of thee. Dit gesprek, vrijblijvend en kosteloos, is helemaal voor jou, gericht op jouw levensvragen en hoe we samen jouw levenspad kunnen lichter kunnen maken en meer persoonlijke groei toevoegen.

Ik weet dat de stap naar coaching groot lijkt, maar geloof me, zodra je de drempel van mijn praktijk overgaat, zul je een wereld van verschil voelen. Je stapt een ruimte binnen waar geen drempels zijn, alleen een hartelijk welkom. Met mijn brede ervaring in het begeleiden van mensen door hun levensvragen heen, weet ik dat elke situatie uniek is. Of je nu ’s avonds wilt komen, overdag, persoonlijk of liever online, het gaat erom wat het beste voelt voor jou.

Word je momenteel geconfronteerd met uitdagingen die je geluk in de weg staan of je spanning bezorgen? Het is niet nodig om hier alleen mee te blijven worstelen. Neem de stap. Samen kunnen we ontdekken hoe jouw pad naar een gelukkiger leven eruitziet. Waarom wachten op verandering als jouw nieuwe begin vandaag kan starten? Neem nu contact op voor een vrijblijvend verkennend gesprek. Zien we elkaar binnenkort?

Coaching & Gesprekstherapie dé oplossing voor levensvragen!

Plan binnen een week een afspraak met mij, Freek, jouw coach en gesprekstherapeut. Samen verkennen we elke levensvraag, duiken we dieper in de wereld van je ware passie en onontdekte mogelijkheden. Met meer dan 30 jaar ervaring begeleid ik je naar zelfinzicht en het realiseren van je dromen. Begin een reis vol vertrouwen en diepgaande relaties.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & psycholoog Freek
Hallo, ik ben Freek, jouw ervaren coach en psycholoog. Zit jij met levensvragen? Jouw vraag is het begin van de weg naar meer geluk en ontspanning. Afspraak kan al binnen één week in Drachten of online. Zie ik je snel?!