Online Coaching Direct & Snel bij Levensvragen!

Angsten

Coach & psycholoog Freek – Jarenlange coachingservaring voor ál jouw levensvragen.

Angsten

Veel mensen, wel één op de vijf Nederlanders, ervaren, of ze zich er nu bewust van zijn of niet, angsten of fobieën. Angst is een natuurlijke reactie op dreiging, en ja, het heeft een doel. Het zorgt voor een adrenalinekick, waardoor we in staat zijn te vechten of vluchten in gevaarlijke situaties. Maar wat als de angst toeslaat zonder enige aanwezigheid van gevaar? Wanneer angst je dagelijkse activiteiten belemmert, spreken we van een angststoornis.

Je vraagt je misschien af: “Wat houdt angst precies in?” Angst is een emotie die ons lichaam klaarstoomt voor actie, het hart laat sneller kloppen, de ademhaling versnelt, de bloeddruk stijgt en de spieren spannen zich aan. Een dergelijke intense angst is vaak van korte duur en is iets wat we allemaal wel eens ervaren. Het is een normale reactie op gevaar.

Angst deskundige

Met jarenlange ervaring als coach & psycholoog heb ik, Freek, het voorrecht gehad om talloze mensen te ondersteunen in hun strijd tegen angstklachten. Mijn missie is om een veilige en stimulerende omgeving te bieden waarin je kunt leren, groeien en je angsten kunt overwinnen. Voel je dat angst je belemmert in het leven? Wacht dan niet langer. Neem vandaag nog de stap om hulp te zoeken.

Ik begrijp dat leven met angstklachten overweldigend kan zijn. Het raakt aan alles: je dagelijkse bezigheden, je relaties, je werk en je gevoel van welbevinden. Maar weet dat er hoop is. Samen kunnen we werken aan strategieën en oplossingen die je helpen je angst te overwinnen en je leven weer in eigen hand te nemen.

Mijn doel is om jou te bekrachtigen en je de tools te geven die je nodig hebt om voluit te leven, vrij van de ketenen van angst. Jouw welzijn is mijn prioriteit, en ik ben hier om je te ondersteunen, te begeleiden en aan te moedigen op elke stap van je reis naar herstel en zelfontdekking. Laten we samenwerken om je sterker, veerkrachtiger en meer in balans te maken, en een leven te creëren dat je werkelijk verdient.

Soorten angst

Angsten, we hebben er allemaal wel eens mee te maken, maar welke angsten bestaan er allemaal en wat kunnen we eraan doen? Angst is een breed begrip en er zijn talloze vormen en gradaties. Het varieert van lichte nervositeit tot ernstige paniekaanvallen en kan ons dagelijks leven flink beïnvloeden.

Ten eerste is er de alom bekende faalangst, de angst om tekort te schieten, om fouten te maken. Mensen met faalangst zijn vaak overdreven perfectionistisch en stellen extreem hoge eisen aan zichzelf. Ze kunnen blokkeren wanneer ze het gevoel hebben dat ze beoordeeld worden.

Sociale angst is een andere veelvoorkomende angstsoort. Mensen die hieraan lijden, zijn bang om negatief beoordeeld of afgewezen te worden door anderen. Het kan zich uiten in verlegenheid, zweten, trillen of zelfs tot het vermijden van sociale situaties leiden.

Dan is er de specifieke fobie, een intensieve angst voor een specifiek object, situatie of activiteit, zoals hoogtevrees, claustrofobie of angst voor spinnen. Deze angsten zijn vaak irrationeel, maar kunnen een grote impact hebben op iemands leven.

Paniekstoornis is een angstsoort die gekenmerkt wordt door herhaalde en onverwachte paniekaanvallen. Deze aanvallen kunnen zo intens zijn dat iemand denkt een hartaanval te hebben of te sterven, en dit kan resulteren in de vermijding van plaatsen of situaties uit angst voor een nieuwe aanval.

Een gegeneraliseerde angststoornis is waarbij iemand zich constant zorgen maakt over verschillende aspecten van het leven, zoals werk, gezondheid of relaties, zelfs als er geen aanwijsbare reden is voor bezorgdheid.

Ook bestaat er zoiets als separatieangst, veelal voorkomend bij kinderen, waarbij het kind excessieve angst ervaart bij het gescheiden zijn van thuis of van diegenen aan wie het kind gehecht is.

Angst omvat echter ook nog posttraumatische stressstoornis, dwangstoornis, hypochondrie en vele andere vormen. Elk met zijn unieke uitdagingen en behandelmethoden.

Onthoud, angst is een normaal onderdeel van het leven en kan in sommige gevallen zelfs behulpzaam zijn, zoals wanneer het ons waarschuwt voor gevaar. Echter, wanneer angst je leven gaat beheersen, is het tijd om actie te ondernemen en hulp te zoeken.

angst

Angst verlammen je leven

Angsten kunnen verlammend werken en diep ingrijpen in iemands leven. Hoewel het een uitdaging is om ze te overwinnen, is dit met de juiste begeleiding zeker mogelijk. Met jarenlange ervaring in coaching sta ik klaar om mensen te ondersteunen die hun angsten willen overwinnen. Ik pas cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en provocatietherapie toe om hen te helpen hun angsten te overwinnen en begeleid ze richting een leven vol vrijheid.

Het proces begint met het herkennen en begrijpen van de negatieve gedachtepatronen die angst in stand houden. Door middel van cognitieve gedragstherapie, help ik cliënten om deze destructieve patronen te identificeren, uit te dagen en uiteindelijk te veranderen in meer behulpzame en positieve denkwijzen.

Positieve psychologie is een andere pijler van mijn benadering. Hierbij ligt de focus op het cultiveren van positieve ervaringen, gevoelens en gedachten, en het versterken van persoonlijke krachten en deugden. Het gaat niet alleen om het verminderen van lijden, maar ook om het verhogen van welzijn en geluk.

Provocatietherapie is een unieke en krachtige methode die ik toepas om vastgeroeste overtuigingen en gedragingen uit te dagen. Deze methode maakt gebruik van humor, spel en confrontatie om verandering te stimuleren en cliënten uit hun comfortzone te halen.

Naast deze gespecialiseerde therapieën, geloof ik ook in het belang van een gebalanceerde levensstijl voor mentale gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet, voldoende slaap, mindfulness en ontspanningstechnieken zijn essentieel en maken deel uit van een holistische benadering om angst aan te pakken.

Ik zet me volledig in om een veilige, ondersteunende en stimulerende omgeving te bieden waarbinnen cliënten kunnen leren, groeien en zichzelf ontwikkelen. Mijn missie gaat verder dan alleen het helpen begrijpen en beheersen van angsten; ik wil mensen ook versterken zodat ze een rijker, voller en vrijer leven kunnen omarmen.

Met de juiste ondersteuning kun je angst zeker overwinnen. Als je klaar bent om weer de controle over je leven te nemen en je angsten aan te pakken, dan sta ik met mijn jarenlange ervaring als coach en psycholoog voor je klaar. Voor al jouw levensvragen kun je bij mij terecht. Samen vinden we een weg uit de angst.”

Verkennend gesprek

Elk oplossende coaching begint met een verkennend gesprek, want het fundament van onze samenwerking is de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, beloof ik dat alles lichter en duidelijker zal aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching, ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
Levenscoach Freek
Levensvraag? Relatie- of werkprobleem? Ik ben Freek, jouw levenscoach met 35 jaar ervaring. Geen hokjes, geen lijntjes, gewoon jij. In Drachten of online, ik help je verder. Vastgelopen? Maak nu een afspraak.