Online Coaching Direct & Snel bij Levensvragen!
Coachingsmethodieken

Coachingsaanpak

Coach & psycholoog Freek – Jarenlange coachingservaring voor ál jouw levensvragen.

Als coach & psycholoog combineer ik de reguliere benaderingen van psychische begeleiding met mijn unieke coachingsmethode. Ik heb deze werkwijze zorgvuldig ontwikkeld: hij is persoonlijk, doordacht en vooral gericht op het boeken van echte, tastbare resultaten. Dit houdt in dat je onder mijn begeleiding al snel weer de teugels in handen krijgt over jouw uitdagingen en levensvragen. De technieken die ik hanteer, zijn niet enkel pragmatisch; ze zijn geworteld in degelijk wetenschappelijk onderzoek. Dit verzekert dat elke coachingssessie met mij niet alleen een betrouwbare basis heeft, maar ook effectief is. Samen duiken we diep in de materie en streven we naar duurzame verandering en inzichten.

In mijn rol als coach & psycholoog is mijn voornaamste doel om voor jou een veilige en warme haven te zijn. In deze geborgen ruimte mag jij je diepste zorgen en mentale blokkades, zonder enig oordeel, verkennen. Ik voeg bewezen technieken samen met een oprechte interesse in wie jij echt bent. Voor mij ben je niet zomaar een cliënt, maar een persoon met een uniek verhaal en specifieke uitdagingen. Samen gaan we op zoek naar jouw innerlijke kracht en zorgen we ervoor dat deze floreert. Gedurende onze reis sta ik als jouw gids en vertrouwenspersoon aan je zijde. Mijn persoonlijke en diepgaande benadering is er niet alleen op gericht om nu verandering te brengen, maar ook om jou uit te rusten met de tools en inzichten die je nodig hebt om toekomstige uitdagingen met overtuiging en zelfvertrouwen tegemoet te treden.

Verloop coaching met online formulieren

In mijn rol als coach en psycholoog, streef ik altijd naar een coachingstraject dat zo efficiënt en effectief mogelijk is. Een van de hulpmiddelen die ik hiervoor gebruik, zijn praktische online coachingsformulieren. Deze formulieren hebben een waardevolle rol in ons traject en dragen bij aan een diepgaandere en meer doelgerichte coachingervaring. Deze formulieren stellen mijn cliënten in staat zich optimaal voor te bereiden op onze coachingsgesprekken. Ze dienen als een gids om je gedachten, gevoelens en doelen te structureren voordat we elkaar spreken. Dit voorbereidende proces helpt je om dieper in jezelf te duiken en helderheid te krijgen over wat je wilt bereiken tijdens onze sessie.

Bovendien gebruik ik deze formulieren voor praktijkopdrachten en begeleiding in jouw dagelijkse leven. Ze fungeren als een praktische brug tussen onze gesprekken, waardoor je de inzichten en strategieën die we bespreken, kunt integreren in je dagelijkse routine. Dit zorgt voor een naadloze overgang van theoretisch begrip naar concrete actie. Het belang van deze formulieren kan niet genoeg worden benadrukt. Ze helpen niet alleen bij het maximaliseren van de waarde van onze sessies, maar zorgen er ook voor dat jouw coachingstraject op maat is gemaakt voor jouw unieke behoeften. Door te werken met deze formulieren, kunnen we doelgerichter en effectiever samenwerken om jouw doelen te bereiken.

Als je kiest voor coaching met mij, weet dan dat deze formulieren een integraal onderdeel zijn van onze aanpak. Ze zijn ontworpen om jou te ondersteunen op jouw reis van zelfontdekking en groei. Samen zullen we ze gebruiken om een dieper begrip van jezelf te creëren, concrete stappen te zetten naar positieve verandering en de transformatie te realiseren waar je naar streeft. Samen gaan we op een reis van empowerment en persoonlijke groei, ondersteund door de kracht van deze praktische online coachingsformulieren.

Mijn coachingsaanpak is gebaseerd op de volgende coachingsmethodieken:

Cognitieve gedragstherapie

Mijn overtuiging in coaching is dat onze gedachten rechtstreeks invloed hebben op onze gevoelens en handelingen. Het perspectief waarmee je naar een situatie kijkt, beïnvloedt je emotionele reactie en je handelswijze. Mijn aanpak is erop gericht jou praktische handvatten te geven om dingen door een andere bril te bekijken en evenwichtiger te denken. Met andere woorden, ik help je om met vernieuwde ogen naar je uitdagingen te kijken. Verschillende studies tonen aan dat cognitieve gedragscoaching buitengewoon effectief is bij diverse klachten, of ze nu mentaal of fysiek van aard zijn. Door samen te werken, krijg je de tools in handen om uitdagingen op een praktische en doelgerichte manier te benaderen. Het resultaat? Echte, voelbare veranderingen in jouw dagelijks leven.

Mindfullness coaching

Binnen mijn mindfulness coaching bied ik je de sleutels om zowel jezelf als de wereld om je heen dieper te doorgronden. Samen werken we aan het versterken van de connectie tussen je lichaam, geest en hart. Door deze benadering krijg je heldere inzichten die je in staat stellen positieve stappen in je leven te zetten. Met mindfulness help ik je te ontdekken wat je daadwerkelijk nodig hebt en begeleid ik je bij het vormen van gezonde gewoontes die bijdragen aan jouw welzijn. Een van de grootste geschenken die je zult ontvangen, is het vermogen om naar je gedachten te kijken zonder er direct een oordeel over te vellen of erdoor overweldigd te raken, wat resulteert in een innerlijke rust en balans.

Positieve psychologie

Als jouw coach & psycholoog, Freek, ben ik diep overtuigd van de kracht van positieve psychologie en een heldere coachingsaanpak. Voor mij gaat het niet alleen om het oplossen van problemen, maar vooral om het creëren van een leven vol vervulling en welzijn. Loop je vast op levensvragen waar je geen weg mee weet? Met mijn aanpak begeleid ik je bij het ontdekken en versterken van de betekenis en het doel in je leven.

In plaats van enkel te focussen op wat er ontbreekt of misgaat in je leven, richt ik, samen met jou, onze blik op je krachten, mogelijkheden en dromen. Samen verkennen we hoe je jouw potentieel ten volle kunt benutten voor een leven vol geluk en balans.

Met behulp van positieve psychologie help ík je om het beste uit jezelf te halen. Samen zetten we in op het ontwikkelen van een groeimindset, koesteren we positieve gevoelens en bouwen we aan gezonde levensgewoontes. Dit doen we met een praktische en doelgerichte aanpak. Míjn voornaamste doel? Jou begeleiden naar een leven vol betekenis, vervulling, veerkracht en balans. Hierdoor kun je met vertrouwen levensvragen aanpakken en jouw persoonlijke groei verwezenlijken.

Coachingsaanpak

Acceptance and commitment (ACT)

Heb je ooit gehoord van Acceptance and Commitment Therapy, beter bekend als ACT? Zo niet, laat míj je dan begeleiden op deze inspirerende reis. Voor mij is ACT als een kompas dat mij steeds weer helpt mijn richting te vinden, zelfs te midden van de heftigste levensstormen. Het heeft mij geleerd belemmerende gedachten los te laten en volledig in het huidige moment te leven.

Wat ik zo magisch vind aan ACT? Het heeft mij laten ontdekken wat écht belangrijk is in mijn leven. In plaats van weg te lopen van lastige gevoelens, heb ik geleerd ze te accepteren. En weet je wat? Hierdoor heb ik mijn weg gevonden naar een leven vol betekenis, zelfs wanneer het even niet meezit.

Je vraagt je wellicht af wat er gebeurt wanneer je ACT en coaching combineert. Dat moment markeert het begin van ware transformatie. Mijn coachingsaanpak voelt als een warme deken, waaronder ik jou begeleid om de inzichten van ACT echt eigen te maken. Samen verkennen we hoe je jouw levensvragen en uitdagingen vol vertrouwen kunt benaderen. Het wordt een gezamenlijke reis vol warmte, inzicht en groei. Ben je gereed om aan dit avontuur te beginnen?

Provocatieve psychologie

Provocatieve coaching voelt voor mij als een verfrissende wind die door denkpatronen waait, waarbij inzichten vaak gepaard gaan met een lach. In Drachten daag ik, Freek, je uit met warmte, respect en vooral met een knipoog. Mijn aanpak nodigt je uit om op een lichte en speelse wijze naar jezelf te kijken, waardoor uitdagingen ineens een stuk lichter lijken.

Midden in een ernstig gesprek, kan ik plotseling een onverwachte draai geven waardoor je ineens een andere kant van het verhaal ziet. Dit illustreert de kracht van mijn provocatieve coaching. Voor iedereen die zich gevangen voelt, bied ik een uitnodiging om het avontuur van verandering te omarmen.

Terwijl ik je uitdaag met prikkelende momenten, bied ik tegelijkertijd de diepgang en ondersteuning die je verwacht van een traditionele coaching. Deze samensmelting van uitdaging en ondersteuning vormt een onvergetelijke reis waarin je jezelf met zowel compassie als een vleugje humor gaat zien. Samen tekenen we de kaart voor jouw reis naar authentieke groei en zelfinzicht. Maak je klaar voor een verrijkend avontuur.

Praktische coaching: voor actie en blijvend resultaat

Dankzij mijn jarenlange ervaring in coaching heb ik een aanpak ontwikkeld die dient als jouw leidraad naar echte verandering en tastbare resultaten. Mijn methode is hands-on, energiek en doelgericht. We verliezen ons niet in vage concepten; in plaats daarvan zorgen we er samen voor dat je met beide voeten op de grond blijft, gewapend met concrete acties en stappen die perfect aansluiten bij jouw doelen.

Stel je voor: geen eindeloze gesprekken die zich alleen richten op theorie, maar in plaats daarvan een traject dat we samen uitstippelen, volledig afgestemd op jouw persoonlijke doelen. Met deze coachingsaanpak worden onze gesprekken lichtpuntjes, vonken die inspireren tot concrete actie.

Als jouw coach & psycholoog ben ik er niet alleen om je te laten zien waar je heen kunt, maar ook om je bij elke stap te begeleiden. Samen maken we van jouw coachingstraject een betekenisvolle reis waarin je niet alleen dromen najaagt, maar ze ook concreet realiseert. Bereid je voor op een avontuur van persoonlijke groei waarin je daadwerkelijk vooruitgang ziet.

Verkennend gesprek

Elk oplossende coaching begint met een verkennend gesprek, want het fundament van onze samenwerking is de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, beloof ik dat alles lichter en duidelijker zal aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching, ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
Levenscoach Freek
Levensvraag? Relatie- of werkprobleem? Ik ben Freek, jouw levenscoach met 35 jaar ervaring. Geen hokjes, geen lijntjes, gewoon jij. In Drachten of online, ik help je verder. Vastgelopen? Maak nu een afspraak.