Online Coaching Direct & Snel bij Levensvragen!
Gameverslaving

Gameverslaving

Coach & psycholoog Freek – Jarenlange coachingservaring voor ál jouw levensvragen.

Gameverslaving

Gamen gaat verder dan af en toe een potje spelen. Wanneer de digitale wereld je dagelijkse leven in zijn grip krijgt, spreken we van een gameverslaving. Herken je dat? Dat je eigenlijk wel weet dat je te veel tijd aan gamen besteedt, en dat je denkt: “Vandaag speel ik wat minder.” Maar voor je het weet, zit je er weer uren in.

Voor veel jongeren is gamen meer dan alleen een spelletje. Het is een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, ver weg van pestkoppen, eenzaamheid of andere problemen. Door online ‘iemand’ te zijn, bouwen ze aan hun zelfvertrouwen. Maar hier schuilt het gevaar: de virtuele wereld wordt aantrekkelijker dan de echte. Het resultaat? Vrienden in de echte wereld zien je steeds minder, je favoriete hobby’s verdwijnen naar de achtergrond en de vermoeidheid hoopt zich op. Het wordt een uitdaging om nog naar school te gaan, en fysieke klachten kunnen opduiken.

Als coach & psycholoog Freek uit Drachten heb ik jarenlang ervaring met het begeleiden van jongeren en volwassenen met een gameverslaving. Samen pakken we de oorzaak aan, niet alleen de symptomen. Op mijn website vind je meer over hoe we de balans kunnen herstellen, zodat je weer volop in het echte leven staat.

Gameverslaving en coaching

Via coaching begeleid ik je bij het vaststellen van je doelen en het uitwerken van een plan om deze te bereiken. We zullen je bewustzijn over je eigen gedrag vergroten, inzicht geven in je gamegedrag en strategieën ontwikkelen om dit gedrag te beheersen. Het begint allemaal met jouw eigen wil om te veranderen. Dit houdt in dat je inziet wat overmatig gamen met je doet en hoe het je dagelijks leven beïnvloedt. Misschien realiseer je je welke andere activiteiten je naast gamen kunt ondernemen. Samen stellen we een haalbaar dagdoel op. Hierbij kun je kiezen voor een vast aantal game-uren per dag of week, of zelfs enkele gamevrije dagen inlassen. Samen creëren we een plan dat naadloos aansluit bij jou en je omgeving.

Om dit plan succesvol te realiseren gebruik ik verschillende hulpmiddelen en strategieën. Dit kan variëren van het gebruik van timers om mijn speeltijd te beperken, tot het inschakelen van vrienden en familie die me verantwoordelijk houden. Ook kan ik op zoek gaan naar andere hobby’s die me afleiden van de drang om te spelen. Het is een uitdaging om het herstelpad te volgen, en het is helemaal oké om hierbij om hulp te vragen.

Gameverslaving is een serieuze zaak, maar vergeet niet dat het geen schande is om hulp te zoeken. Mijn taak als coach & psycholoog is je te begeleiden, te steunen en je de nodige tools en technieken te geven om deze uitdaging aan te gaan.

Het doel is niet altijd om volledig te stoppen met gamen. Games zijn een geweldige manier om te ontspannen, te ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven, en om te socialiseren met vrienden. Het doel is een gezonde balans te vinden, zodat gamen weer die leuke, ontspannende hobby kan worden die het ooit was, zonder dat het je leven overneemt.

Gameverslaving kan overweldigend zijn, maar met de juiste hulp en de juiste mindset is het mogelijk om de controle terug te nemen. Als je vecht tegen gameverslaving, of je kent iemand die dat doet, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Samen kunnen we de controle over je leven heroveren en het spelen van spellen weer gezond en ontspannend maken.

Verkennend gesprek

Elk oplossende coaching begint met een verkennend gesprek, want het fundament van onze samenwerking is de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, beloof ik dat alles lichter en duidelijker zal aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching, ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
Levenscoach Freek
Levensvraag? Relatie- of werkprobleem? Ik ben Freek, jouw levenscoach met 35 jaar ervaring. Geen hokjes, geen lijntjes, gewoon jij. In Drachten of online, ik help je verder. Vastgelopen? Maak nu een afspraak.