tiktok

Volg mijn DagLeefTips op TikTok!

Zoeken
Happy jong zijn

Happy jong zijn

Je droomt misschien van het volwassen leven met al z’n vrijheden, vooral als de drukte van je jonge jaren je overvalt. Maar stop even. Adem in. Happy jong zijn zit in de kleine dingen: de intense vriendschappen, de eerste keren, de onbegrensde nieuwsgierigheid. Het is die unieke mix van onzekerheid en ontdekking, van vallen en weer opstaan. Deze jaren geven je de ruimte om te experimenteren, je grenzen op te zoeken en te leren van zowel successen als misstappen. Het is de tijd waarin je de wereld ziet met een mix van verwondering en verwachting. Terwijl de volwassenheid met zijn eigen charmes wacht, is er niets dat de levendigheid en het potentieel van happy jong zijn evenaart. Dus duik in deze unieke fase, ga op avontuur en ontdek wat het écht betekent om nu jong te zijn en jezelf te vinden.

Happy jong zijn als positieve boost

Jong zijn in deze tijd is een uitdaging, niet alleen voor jou maar ook voor je ouders. Ze kijken soms met een bezorgde blik naar jouw gewoontes, zoals uitslapen of laat thuiskomen. Maar vragen we ons niet allemaal af: was hun jeugd écht zo anders?

Die “handleiding” waar ze het over hebben om jou te begrijpen, zouden ze die niet ook voor zichzelf hebben gewild toen ze jouw leeftijd hadden? Je bent immers geen ongeleid projectiel, maar iemand die de wereld met frisse blik bekijkt. Als ze even zouden stilstaan bij hun eigen jeugdherinneringen, zouden ze inzien dat happy jong zijn een prachtige fase is. Een periode van ontdekken, leren en vooral veel plezier maken.

Happy jong zijn

Kleine inside info: hun avonturen lijken waarschijnlijk superveel op die van jou. Dus als je een beetje rebels bent, laat je hen gewoon even terugdenken aan vroeger! Tuurlijk, soms hebben ze misschien gelijk. Maar check dit: happy jong zijn is jouw power-up, een kans om elke dag iets nieuws te ervaren en jezelf te ontwikkelen, net zoals zij dat deden.

Happy jong kies wat je wilt worden en zijn

Happy jong zijn gaat over het vieren van je jeugdige energie en nieuwsgierigheid, over het omarmen van het onbekende en het ondernemen van avonturen, zowel groot als klein. Het is de fase van je leven waarin ‘fouten maken’ niet zozeer fouten zijn, maar leermomenten die je helpen te groeien en te vormen.

Tijdens deze jaren sta je op het kruispunt van eindeloze mogelijkheden. Je kunt kiezen voor de bekende weg, maar ook voor een pad dat je nooit eerder hebt bewandeld. Elke keuze die je maakt, helpt je te ontdekken wie je bent en wat je passie is. Misschien probeer je een nieuwe hobby, een sport, of verdiep je je in een bepaald vakgebied. Dit zijn de jaren waarin je jezelf vormt, waarin je ontdekt wat je wilt worden en zijn.

Het mooie van deze ontdekkingsreis is dat je niet alleen bent. Je hebt vrienden die dezelfde reis maken, elk op hun eigen manier. Samen vieren jullie de triomfen en steunen jullie elkaar tijdens de tegenslagen. En ja, er zullen momenten zijn dat je valt. Maar in deze fase zijn de valpartijen minder schadelijk. Er is altijd een helpende hand, of het nu je vrienden zijn, je ouders of andere dierbaren, die klaarstaan om je op te vangen.

Happy jong zijn betekent niet alleen genieten van de vrijheid en de kansen die voor je liggen, maar ook het vertrouwen hebben dat, ongeacht de keuzes die je maakt, je gesteund wordt in je reis om te worden wie je echt wilt zijn.

Happy jong zijn

Happy jong en ontdek de wereld

Happy jong zijn is als een spannend boek waarvan je de uitkomst zelf bepaalt. Het is jouw tijd om de wereld te verkennen, je grenzen te verleggen en je passies te ontdekken. Voel je onzeker? Dat hoort erbij! Want ontdekken gaat hand in hand met vallen en opstaan. En weet je wat? Door te doen, kom je pas echt achter jouw krachten en talenten.

Elke stap die je nu zet, elke keuze die je maakt, vormt de basis voor de verhalen die je later vertelt. En die studie? Dat is je ticket naar een toekomst vol mogelijkheden. Een toekomst waarin jij bepaalt wat succes voor jou betekent, of dat nu een topbaan is, veel reizen, of gewoon genieten van de kleine dingen.

Met een bewuste studiekeuze leg je een solide basis voor later. Want met de juiste kennis en ervaring in je rugzak, open je deuren naar avonturen die je nu nog niet eens kunt bedenken. Dus, happy jong zijn betekent vooruitkijken, dromen en actie ondernemen. Grijp je kansen, duik in het avontuur en ontdek jouw wereld. Het is jouw tijd om te stralen!

Happy jong een eerste keer voor alles

Jong zijn is een achtbaan van emoties en ervaringen. Die zenuwen voor je eerste feestje, de twijfel over je outfit, die spannende eerste kus; het zijn allemaal momenten die het leven bijzonder maken. Stel je voor: die kriebels in je buik, die unieke sensatie van ‘de eerste keer’. Over vijftien jaar zul je ernaar terugverlangen. Of die eerste vakantie met je geliefde, of die eerste rit op je scooter, helemaal in je uppie. Dit zijn de gouden momenten, vol ‘eerste keren’.

Oké, misschien is er de strijd met puistjes en mee-eters – gewoon wat opstandige huidcellen. Maar wees gerust, dit gaat over. Of dat eigenwijze, vette haar? Dat komt ook goed. Maak je niet druk over die dunne beentjes; alles komt op z’n plek. Blijf cool.

School kan soms vermoeiend zijn, maar later denk je met een lach terug aan die maffe wiskundeleraar en jullie ondeugende avonturen. Leg deze momenten vast: maak foto’s, deel hilarische verhalen. Binnenkort kun je er smakelijk om lachen. Voor nu? Je grootste zorgen zijn dat essay van twee pagina’s en de afwasmachine legen voordat je ouders thuiskomen. Oh, en laten we je smartphone niet vergeten, je poort naar je vrienden en sociale leven. Je beseft misschien nog niet hoeveel vrije tijd je hebt. Als volwassene ga je die zorgeloze vakanties echt missen!

Anderen kunnen je misschien bestempelen als ’te luid’ of ‘lastig’, maar wat dan nog? Nu is het moment om fouten te maken, kattenkwaad uit te halen en te groeien. Later krijg je die ruimte misschien niet meer. Je bent nu jong, leef het! Wat later komt, dat zien we dan wel weer. Geniet nu van elk ‘eerste keer’ moment in deze fase van ‘happy jong zijn’.

Happy jong en wat als het teveel wordt

Heb je soms het gevoel dat alles je boven het hoofd groeit en kun je wel een luisterend oor gebruiken? Ik snap je. Naast het feit dat ik zelf tieners heb grootgebracht, heb ik al 35 jaar ervaring met het begeleiden van jongeren. Het is mijn passie. Wanneer de keuzes overweldigend zijn of ervaringen intens, overweeg dan eens een gesprek. Het is écht niet vreemd om met een coach te praten. Sterker nog, het kan je helpen om je beter te voelen, meer ‘happy jong’ te zijn en de uitdagingen in je leven met meer zelfvertrouwen tegemoet te treden. Een gesprek kan een wereld van verschil maken. Dus als je wat ondersteuning nodig hebt bij het navigeren door deze bijzondere fase, ben ik er voor je.

Verkennend gesprek

Als jij in deze LeefBlog iets van herkenning leest of een antwoord op je levensvraag vindt, kijk dan verder op de website en maak een afspraak voor een verkennend gesprek. Want coaching begint met een verkennend gesprek; dat is het fundament van onze samenwerking en de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, zal alles lichter en duidelijker aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Happy jong zijn

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & Gesprekstherapeut Freek
Hallo, ik ben Freek, met 35 jaar ervaring. Zit je met levensvragen? Elke vraag is een stap naar persoonlijke groei en inzicht. Stel je eens voor: over een week heb je al de eerste stap gezet, in Drachten of online. Samen gaan we op weg naar jouw antwoorden en groei. Zie ik je snel?!