tiktok

Volg mijn DagLeefTips op TikTok!

Zoeken
Humor

Humor

Lachen, ze zeggen altijd dat het het beste medicijn is. Maar ik gooi er graag een eigen draai aan: “Humor is de smeerolie van het leven”. Wat bedoel ik daarmee? Kijk, humor is wat de wielen van ons leven gesmeerd houdt, ze soepel laat draaien en voorkomt dat we stranden in het drijfzand van stress en verdriet.

Stel je het leven voor als een machine, een ingenieus systeem vol tandwielen en mechanismen. Elke dag voegen we nieuwe elementen toe: ervaringen, ontmoetingen, uitdagingen. Maar zoals elke machine, kunnen er haperingen optreden. De onderdelen passen soms niet, de tandwielen stokken. Daar duikt de frustratie op, de stress neemt toe, alles lijkt te ontsporen.

Maar dan, uit het niets, verschijnt humor, onze redder in nood. Het is de olie die alles weer soepel laat lopen. Een gevatte opmerking, een schaterlach, een humoristische kijk – het kan alle verschil maken. Het geeft ons het gereedschap om zaken te relativeren, om bergen weer heuvels te laten lijken en om het leven met een glimlach tegemoet te treden. Ga jij ook voor die lach?

Humor

Humor maakt het leven lichter

Humor maakt het leven lichter, vergelijkbaar met een zonnestraal die door een wolkendek breekt. Zelfs op de zwaarste momenten kan het de sfeer verlichten, een glimlach op het somberste gezicht toveren en licht schijnen op de donkerste dagen.

Verbazingwekkend hoe een goede lach fungeert als een mini-vakantie voor je ziel. Het verlicht de druk van het dagelijkse leven, zorgt voor een kortstondige ontsnapping. Even ontkomen aan de realiteit, de zorgen en stress van de dag vergeten, voelt als een vleugje magie in een vaak te serieuze wereld.

Het mooiste aan humor? Het herinnert ons eraan dat het leven niet altijd zo serieus genomen moet worden. We zijn allemaal menselijk, maken fouten, en dat is oké. Lachen om onze eigen misstappen, de absurditeiten van het leven erkennen, dat is de kracht van humor.

Humor fungeert niet alleen als de smeerolie van het leven, maar ook als het licht dat ons pad verlicht. Het inspireert ons om door te gaan, te lachen, zelfs als de uitdagingen groot zijn. In deze drukke wereld is dat sprankje licht onmisbaar. Zoek de humor, zelfs als het leven serieus lijkt. Want humor geeft het leven niet alleen lichtheid, maar maakt het ook levendiger en mooier.

Humor

Humor en coaching

Coaching doet echter meer: het helpt je je gevoel voor humor te herontdekken. Misschien beschouw je humor als een aangeboren gave, maar in werkelijkheid is humor als een spier – iets wat je kunt versterken en ontwikkelen. Net zoals je traint in de sportschool voor fysieke fitheid, kan je met een coach je ‘humorspier’ versterken.

Hoe dan? Door anders naar de wereld te leren kijken. Door de absurditeit van het leven te omarmen, te lachen om jezelf. Een kundige levenscoach biedt je frisse perspectieven, leert je de humoristische, bizarre kanten van het bestaan te waarderen. Zodra je dat doet, hervind je je lach. Je gevoel voor humor bloeit weer op, je levensmachine draait soepel en alles voelt lichter.

Of je nu op zoek bent naar de ‘smeerolie’ van humor om soepel door het leven te gaan, of je hebt een coach nodig om de haperingen te verhelpen, onthoud één ding: lachen is niet alleen therapeutisch, maar ook cruciaal om de levensmachine goed te laten werken.

Dat is de kern van de zaak. Lachen is helend, humor is essentieel. Zit je even vast? Roep dan mijn hulp in als coach & psycholoog. Ik help je graag je humor terug te vinden en te zien hoe humor en coaching samensmelten om het leven luchtiger, maar tegelijkertijd diepgaand te maken. Het leven zit vol uitdagingen en verrassingen, en soms hebben we wat ondersteuning nodig. Samen vinden we wellicht een hernieuwde lach en een frisse blik op elke nieuwe dag.

Verkennend gesprek

Als jij in deze LeefBlog iets van herkenning leest of een antwoord op je levensvraag vindt, kijk dan verder op de website en maak een afspraak voor een verkennend gesprek. Want coaching begint met een verkennend gesprek; dat is het fundament van onze samenwerking en de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, zal alles lichter en duidelijker aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Humor

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & Gesprekstherapeut Freek
Hallo, ik ben Freek, met 35 jaar ervaring. Zit je met levensvragen? Elke vraag is een stap naar persoonlijke groei en inzicht. Stel je eens voor: over een week heb je al de eerste stap gezet, in Drachten of online. Samen gaan we op weg naar jouw antwoorden en groei. Zie ik je snel?!