tiktok

Volg mijn DagLeefTips op TikTok!

Search
Scheiding verwerken

Scheiden en dan

Het leven leek een perfect gecoördineerd team, klaar om elke uitdaging aan te gaan, elk obstakel te overwinnen. Maar soms komt er een onverwachte wending, zoals een scheiding, die aanvoelt alsof een voetbal je met volle kracht raakt. Het roept herinneringen op aan de wijze woorden van Johan Cruijff: “Elk nadeel heb zijn voordeel.” Het lijkt misschien een vreemd idee nu, maar er schuilt waarheid in. Scheiden kan het begin zijn van een nieuwe reis – van het herontdekken van jezelf en het vinden van nieuwe kracht. Vanuit de schaduw naar het licht stappen kan ontmoedigend zijn, maar met de juiste begeleiding is het haalbaar. Als coach en psycholoog uit Drachten ben ik, Freek, hier om je te helpen door de complexiteit van ‘scheiden en dan’. Samen vinden we de weg vooruit en bouwen we aan een nieuw hoofdstuk in je leven.

Scheiden en dan is tijdelijk knock-out

Je staat in de ring, ademloos, aangedaan. Tegenover je? Het leven, uitdagend en meedogenloos. Net wanneer je denkt dat je niet meer kunt, fluistert je coach: “Je bent zoveel sterker dan dit moment. Je hebt dit!” Een scheiding kan voelen als een keiharde stoot van het leven, die je vol in het gezicht raakt. Het lijkt even alsof je hele wereld op zijn kop staat. Je bent tijdelijk knock-out, de grond onder je voeten lijkt te verdwijnen. Maar ‘scheiden en dan’ is niet het einde van de ronde. Met de juiste begeleiding en support kun je weer opstaan, het stof van je afslaan en met hernieuwde kracht de ring van het leven betreden. Want onthoud: na een knock-out komt altijd een nieuwe kans, een nieuw begin. Scheiden en dan is tijdelijk knock-out’ laat zien dat er licht is aan het einde van de tunnel.

Scheiding verwerken

In de ring van het leven, nadat de zwaarste klappen zijn gevallen, is het tijd voor introspectie. Je mag je verdriet voelen, de tranen laten stromen en jezelf trakteren op die pot Ben & Jerry’s terwijl je verzonken zit in de emoties van ‘The Notebook’. Rouw om wat geweest is, het verlies, de verbroken beloftes. Je hebt dat moment nodig.

Na de emotionele buien is het moment van bezinning daar. Je kijkt naar de littekens op je hart, naar de herinneringen die nog vers zijn. Met je levenscoach aan je zijde duik je in die gevoelens, analyseer je de pijnlijke momenten, en ga je op zoek naar de weg vooruit. Je leert opnieuw opbouwen, steen voor steen, ondersteund en begeleid, klaar om weer in de ring van het leven te stappen.

Scheiden en dan is verwerken en loslaten

Scheiden doet je wereld wankelen. De vertrouwde routine, de gezamenlijke dromen, alles lijkt plots te verschuiven. Maar het thema “Scheiden en dan” is een verhaal van twee delen: verwerken én loslaten.

Die eerste stap, verwerken, is een innerlijke reis. Het accepteren van het verdriet, het omarmen van de pijn, en het erkennen van het verlies. Je hart mag rouwen, het mag de diepe emoties voelen en verwerken. Iedere traan, ieder moment van reflectie, helpt je om te begrijpen, te leren en te genezen.

Dan komt het loslaten. Dit is het moment waarop je de gebroken stukjes oppakt en besluit om weer verder te gaan. Loslaten betekent niet vergeten, maar wel vooruitkijken. Het betekent het oude verhaal afronden en ruimte maken voor nieuwe avonturen en ervaringen.

Zie jezelf niet als gebroken, maar als iemand die opnieuw vorm krijgt. Iemand die leert, groeit en zichzelf herontdekt. Scheiden is een eindpunt, maar “en dan” is het begin van jouw nieuwe hoofdstuk. Een hoofdstuk van verwerken, loslaten en jezelf opnieuw vinden in de prachtige chaos van het leven.

Scheiden dan is afscheid nemen en opnieuw bouwen

Na het horen van de woorden “Het is voorbij”, voelt het alsof je wereld stilstaat. De gedachten razen door je hoofd: “Scheiden, en wat nu?” Het huis, de herinneringen, de plannen die je samen had, alles lijkt in duigen te vallen. Dat intense gevoel van verlies kan je verlammen. Het afscheid nemen van een leven dat je kende, is als een bladzijde die je moeilijk kunt omslaan.

Maar ik, Freek, met 35 jaar ervaring als coach en psycholoog, heb gezien en gevoeld hoe krachtig de menselijke geest is. Ik ben er om je te herinneren aan de kracht die diep in jou schuilt. We stappen samen in die rollercoaster van emoties: van het intense verdriet en het rouwen om wat was, naar de langzame erkenning dat er een nieuw begin aan de horizon gloort.

Denk aan de momenten waarop je je het sterkst voelde, de keren dat je veerkracht toonde als het tegenzat. We gaan die kracht samen opnieuw aanboren. Ja, we nemen de tijd om te rouwen, maar we richten onze blik ook vooruit. Na de regen komt zonneschijn, en na de storm ligt er een kans om opnieuw op te bouwen.

Mijn belofte aan jou? We trekken dit samen, als team. Door de dalen en over de pieken, stap voor stap. Ik ben er om je te begeleiden, te ondersteunen en je eraan te herinneren dat na elke afscheid, er een nieuwe deur opent. Laten we samen die deur vinden en openen.

Scheiding verwerken

elke emotie, elke herinnering voelt als een stoot die je in de hoek van de boksring probeert te duwen. Het is gemakkelijk om te denken dat je in deze strijd alleen staat, dat je de ronde niet kunt overleven. Maar onthoud: in jouw hoek van die ring sta ik, jouw coach & psycholoog, klaar om je te begeleiden en je te herinneren aan de veerkracht en kracht die in je schuilt.

Scheiden kan als een nederlaag voelen, maar het is slechts een ronde in het gevecht dat het leven heet. En net als in de bokssport kan één ronde het verschil niet maken. Wat echt telt, is hoe je reageert, hoe je opstaat en terugvecht. Met de juiste begeleiding, met mijn steun, kan je de overhand krijgen en de controle over je leven terugnemen.

Elk afscheid, hoe pijnlijk ook, biedt een kans om opnieuw op te bouwen, om jezelf opnieuw uit te vinden. Scheiden en dan? Dan ontketen je de kracht die altijd al in je heeft gezeten, maar die je misschien even uit het oog was verloren. Een kracht die je in staat stelt te transformeren, te groeien en een nieuwe, sterkere versie van jezelf te worden.

Dus zet je voeten stevig op de grond, haal diep adem en maak je klaar om opnieuw te vechten. Deze ronde van het leven kan jouw grootste comeback zijn. En met mij als jouw coach in je hoek, is de overwinning binnen handbereik.

Verkennend gesprek

Als jij in deze LeefBlog iets van herkenning leest of een antwoord op je levensvraag vindt, kijk dan verder op de website en maak een afspraak voor een verkennend gesprek. Want coaching begint met een verkennend gesprek; dat is het fundament van onze samenwerking en de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, zal alles lichter en duidelijker aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Scheiding verwerken

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & Gesprekstherapeut Freek
Hallo, ik ben Freek, met 35 jaar ervaring. Zit je met levensvragen? Elke vraag is een stap naar persoonlijke groei en inzicht. Stel je eens voor: over een week heb je al de eerste stap gezet, in Drachten of online. Samen gaan we op weg naar jouw antwoorden en groei. Zie ik je snel?!