Coachingsformulieren

Zoek
Shit happens

Shit happens

Het leven is een ongetemd avontuur, vol met onverwachte wendingen en verrassingen. En ja, soms gooit het leven onverbiddelijk een portie ‘shit’ voor onze voeten. Het overkomt iedereen: van het morsen van koffie op die onberispelijke blouse tot het incasseren van grotere levensklappen. Het zijn deze momenten die ons herinneren aan de grilligheid van het bestaan. Maar staan we dan stil, lamgeslagen door de wending van het lot, of kiezen we ervoor om onszelf een geestelijke schop onder de kont te geven en verder te gaan? Shit happens – het is een onveranderlijk feit. Maar het is aan ons om te beslissen of we ons laten begraven onder het gewicht ervan of dat we het als brandstof gebruiken voor groei, lering en ongekende veerkracht. Het gaat niet om de shit die we tegenkomen, maar om hoe we ervoor kiezen ermee om te gaan. Dus wanneer het onvermijdelijke gebeurt, recht dan je rug, haal diep adem en spring er vol moed in. Het avontuur wacht.

Shit happens

Shit happens. Dat weten we allemaal. Maar wat als we je vertellen dat deze shit – hoe uitdagend en vervelend ook – eigenlijk de mest is die de bloemen van je persoonlijke ontwikkeling voedt? Precies zoals een tuinman mest gebruikt om de bloemen te laten bloeien, kan jij de uitdagingen van het leven gebruiken om te groeien en te bloeien in volle glorie.

Zie het als de regen die, hoe zwaar ook, de rivieren vult en het land vruchtbaar maakt. Of de donkere nacht die het toneel vormt voor een adembenemende zonsopgang. In elke uitdaging schuilt de kans om sterker, wijzer en veerkrachtiger uit de strijd te komen. Die shit? Dat is je krachtpower voor persoonlijke groei.

Echter, deze transformatie komt niet vanzelf. Het vereist moed. De moed om je uitdagingen recht in de ogen te kijken, ze te overwinnen en te gebruiken als brandstof voor groei. De moed om jezelf voortdurend uit te dagen, om je grenzen te verleggen en te streven naar een betere versie van jezelf. Het is die krachtpower binnenin jou, wachtend om ontdekt te worden.

Dus de volgende keer dat je denkt “shit happens”, onthoud dan dat het ook je krachtpower is, wachtend om je te katapulteren naar grotere hoogten van persoonlijke groei. Omarm het, leer ervan, en gebruik het als de springplank voor je volgende avontuur.

Shit happens

Shit en bewustwording

Bewustwording is niet altijd een rustig kabbelend beekje; vaak is het een tumultueuze stroomversnelling die je meesleurt. En wat is vaak de katalysator? De shit die het leven op ons pad gooit. Het zijn deze scherpe bochten, deze onverwachte wendingen, die onze aandacht vangen en ons dwingen om dieper in onszelf te graven.

Stel je voor: je wordt ontslagen. Pijnlijk, ja. Maar plotseling begin je na te denken. Is dit werkelijk de carrière die ik wilde? Waar liggen mijn échte passies? Of een relatie eindigt, en terwijl de wonden nog vers zijn, kom je tot het inzicht dat je bepaalde patronen steeds opnieuw herhaalt. Wat zoek ik werkelijk in een partner? En ja, die financiële tegenslag? Het leert je niet alleen over de waarde van geld, maar ook over de waarde van voorbereiding en het stellen van prioriteiten.

Het is deze shit – oncomfortabel en uitdagend – die fungeert als de schijnwerper op onze zwakke punten, onze patronen, onze diepste verlangens. Het dwingt ons om een stap terug te doen, de hele situatie te overzien, en onszelf de moeilijke vragen te stellen.

Dit niveau van bewustwording kan ongetwijfeld confronterend zijn. Maar het is ook de springplank voor authentieke groei. Het helpt ons onze blinde vlekken te zien, moedige keuzes te maken en met meer zelfinzicht en authenticiteit te leven. Dus de volgende keer dat shit je leven binnenkomt, verwelkom het dan als een kans, niet als een straf. Een kans om werkelijk te ontwaken, te leren en bovenal, om te groeien.

Shit en de moed om door te gaan

Het leven heeft een manier om ons te testen, om ons te confronteren met shit die ons uit evenwicht brengt. Het kan je op de knieën krijgen, je laten twijfelen, je het gevoel geven dat alles tegenzit. Maar hier is de waarheid: midden in die shit ligt een kans. Een kans om te leren, om sterker te worden en om het beste in onszelf naar boven te halen.

Shit is als modder. Je kunt erin blijven steken, je schoenen verliezen en je helemaal vies maken. Of je kunt het gebruiken om je voeten stevig op de grond te zetten, dieper in te graven en een sterker fundament voor jezelf te bouwen. De keuze is aan jou.

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de duisternis van de shit, om te geloven dat dit het einde is. Maar onthoud: na elke storm is er een zonneschijn, na elke nacht een nieuwe dag. Shit is tijdelijk, maar de lessen die we ervan leren, de kracht die we erdoor ontwikkelen, die zijn blijvend.

Wanneer je geconfronteerd wordt met shit, sta dan op, veeg jezelf af en kijk vooruit. Erken het, voel het, maar geef het niet de macht om je tegen te houden. Laat het een springplank zijn naar groei, een kans om je veerkracht te tonen en je ware kracht te ontdekken.

De moed om door te gaan in tijden van shit is wat ons definieert. Het is wat ons onderscheidt, wat ons sterker maakt. Dus wanneer shit happens, onthoud dan dat je de kracht en moed hebt om door te gaan. Je hoeft er niet in te blijven liggen. Sta op, leer, groei en ga door. Shit is maar een hoofdstuk, niet het hele verhaal.

Shit happens

Shit de groeimest om te bloeien

In de onstuimige wateren van het leven komen we allemaal wel eens shit tegen. Het kan ons verrassen, ons neerhalen, en soms zelfs verlammen. Maar waar sommigen misschien de verleiding voelen om ervoor weg te rennen of het te vermijden, nodig ik je uit om er rechtstreeks naar te kijken, met helderheid en vastberadenheid.

Zie je, achter elk moment van tegenslag, achter elke portie shit, schuilt een verborgen kans. Een kans om onszelf te overstijgen, om diepere lagen van ons wezen te ontdekken en om te groeien op manieren die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Want binnenin die uitdagingen bevindt zich een zaadje, wachtend om geplant te worden in de vruchtbare grond van onze ziel.

Dit zaadje, wanneer het met liefde, zorg en aandacht wordt behandeld, heeft de potentie om uit te groeien tot iets moois. Iets dat ons leven verrijkt en ons helpt om de wereld met nieuwe ogen te zien. Door het onder ogen zien van de shit in ons leven, krijgen we de kans om echt te bloeien, om ons volledige potentieel te realiseren.

Het leven is een wonderlijke mix van hoogte- en dieptepunten, van overwinningen en uitdagingen, van licht en duisternis. Maar in die dualiteit vinden we onze ware kracht. Door de shit te omarmen als een deel van onze reis, geven we onszelf de mogelijkheid om volledig te leven, te leren en te groeien.

Wanneer shit op je pad komt, sta er dan niet tegenover met angst, maar met open armen. Zie het als een uitnodiging voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Want in het hart van elke uitdaging ligt een kans om te bloeien. En dat is de magie van het leven.

Shit en coaching

In elk leven zijn er momenten van ‘shit’, en niet iedereen weet hoe daarmee om te gaan. Dat is waar ik, Freek, in beeld kom als jouw coach en psycholoog. In de turbulente zee van het leven fungeer ik als je kompas, leidend naar heldere horizonten zelfs wanneer het stormt.

Wat onderscheidt mijn aanpak? Allereerst, bewustwording. Veel uitdagingen ontstaan vanuit diepgewortelde, vaak onbewuste patronen en overtuigingen. Ik help je deze te herkennen, te begrijpen en uiteindelijk te transformeren. Samen ruimen we de mentale en emotionele blokkades op die in de weg staan.

Daarnaast begeleid ik je in het stellen van duidelijke, haalbare doelen. Waar sommigen verstrikt raken in de verwarring van het leven, help ik je het grotere plaatje te zien. Je leert met mij je focus te verleggen van obstakels naar kansen.

Maar boven alles leer ik je de kunst van veerkracht. Samen ontdekken we de tools en strategieën om elke storm te weerstaan en steeds weer sterker op te staan. Want in elke uitdaging ligt een les. Met mij, Freek, aan je zijde, ben je verzekerd van een reis vol groei en zelfontdekking.

Verkennend gesprek

Hallo, ik ben Freek, jouw coach & psycholoog uit Drachten. Al jaren begeleid ik mensen in hun persoonlijke leven en op hun werk. Heb je vragen over het leven? Zit iets je dwars? Of zoek je naar acceptatie? Laten we er samen over praten. Voordat onze coaching begint, is het essentieel dat we elkaar eerst goed leren kennen. Daarom nodig ik je van harte uit voor een gratis verkennend gesprek, in een ontspannen setting met een kop koffie of thee.

Ik begrijp dat de stap naar coaching groot kan voelen. Maar geloof me, zodra die eerste stap is gezet, wordt het allemaal makkelijker. Je bent welkom in mijn gezellige en rustgevende praktijkruimte in Drachten. Binnen twee weken kunnen we al een afspraak inplannen, overdag of ’s avonds. Of je nu de voorkeur geeft aan een persoonlijk gesprek of het comfort van een online gesprek, ik ben flexibel. Wat voor jou het beste voelt, staat voorop. Ik kijk uit naar onze ontmoeting. Zien we elkaar binnenkort?

Shit happens

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & psycholoog Freek
Hallo, ik ben Freek, jouw ervaren coach en psycholoog. Zit jij met levensvragen? Jouw vraag is het begin van de weg naar meer geluk en ontspanning. Afspraak kan al binnen één week in Drachten of online. Zie ik je snel?!