tiktok

Volg mijn DagLeefTips op TikTok!

Search
Smartphone verslaving

Smartphoneverslaving

Spreek met Freek – Jouw persoonlijke coach & gesprekstherapeut met 35 jaar ervaring. Maatwerk voor elke levensvraag.

Laten we het even hebben over die superhandige minicomputers die we in onze zakken stoppen, beter bekend als smartphones. Klinkt onschuldig, toch? Ze helpen ons de weg te vinden als we verdwaald zijn, laten ons lachen om hilarische kattenvideo’s en houden ons op de hoogte van wat onze vrienden aan de andere kant van de wereld doen. Maar, laten we eerlijk zijn, het kan ook een beetje uit de hand lopen. Is het je ooit opgevallen hoe vaak we die schermen checken, zelfs als we gewoon met vrienden hangen? En heb je die jeukende drang gevoeld om gewoon… even te kijken of je een nieuw berichtje hebt?

Het is tijd om de digitale olifant in de kamer aan te pakken: onze groeiende verslaving aan smartphones en het internet. Want ja, het internet is geweldig, maar het kan ook een soort zwart gat zijn dat ons naar binnen zuigt. Scrollen, swipen, liken, herhalen… het kan voelen als een eindeloze cyclus. De huidige digitale wereld is ontworpen om ons vast te houden, om ons te verleiden steeds weer terug te komen. Voordat je het weet, zit je urenlang vastgeplakt aan dat scherm.

Wat denk je ervan? Zouden we niet eens kritisch moeten kijken naar onze digitale gewoonten en overwegen een stap terug te zetten? Het is een uitdaging, maar samen kunnen we een evenwicht vinden tussen online aanwezigheid en daadwerkelijk leven in het hier en nu.

Ik merk zelf ook hoe verleidelijk het is om steeds weer die telefoon te pakken. We houden allemaal van surfen op het net en scrollen op onze telefoons, toch? Maar wanneer dit ‘beetje’ verandert in ‘veel te veel’, kan het problemen gaan opleveren. We kunnen en willen niet zonder onze smartphones, maar we moeten ook niet toestaan dat ze ons leven overnemen. Het draait allemaal om een goede balans vinden. En onthoud: het is oké om soms op de ‘mute’ knop te drukken!

Samen kunnen we werken aan het herstellen van die balans. Laten we bewustere keuzes maken over hoe we onze tijd besteden en leren om weer echt aanwezig te zijn in het moment. Door die balans te vinden, kunnen we genieten van het beste van beide werelden: de voordelen van technologie zonder de nadelen ervan te ervaren.

De impact van de smartphone

Luister eens even, hoe vaak check jij je telefoon op een dag? Vaker dan je denkt, toch? We swipen, scrollen en tappen alsof ons leven ervan afhangt. Onze smartphones en het internet zijn geweldig voor veel dingen, maar wat als het teveel wordt? Wat als die handige tools ons eigenlijk in hun greep houden en we erdoor de échte wereld om ons heen missen? Geloof me, ik heb het van dichtbij gezien. Mensen van alle leeftijden – van jong tot oud – worstelen met deze digitale verslaving. Ze missen belangrijke momenten met hun geliefden, hun studie lijdt eronder en hun werkprestaties dalen. Ze verliezen verbinding met hun omgeving, omdat ze te druk zijn met het checken van hun schermen.

De gevolgen gaan dieper dan je zou denken. Het beïnvloedt je slaap, je stressniveau schiet omhoog en je echte, persoonlijke relaties lijden eronder. Hoe vaak heb je een echt gesprek gemist omdat je te druk was met je telefoon? Of voelde je de druk om altijd maar bereikbaar en ‘aan’ te zijn? Het goede nieuws? Er is hulp!

Ik help mensen om hun digitale gewoontes te doorbreken en weer écht verbinding te maken met de wereld om hen heen. Want een evenwicht vinden tussen online en offline, dat maakt pas écht gelukkig.

Zet vandaag nog de eerste stap en neem de controle terug over je digitale leven. Want je leven is te kort om het alleen maar door een scherm te bekijken!

Smartphone verslaving

Smartphone en coaching

Wanneer de digitale tank overstroomt en je wereld op alle vlakken verstoord raakt, kom ik offline in beeld. Met jarenlange ervaring in het omgaan met smartphoneverslaving weet ik precies hoe ik deze uitdaging moet aanpakken. Het mooie ervan? Het gaat niet alleen om minder schermtijd. Het is van belang dat je je relatie met technologie verandert, zodat je smartphone en social media niet langer een bron van stress zijn, maar een hulpmiddel om je leven te verdiepen en te verrijken.

Sinds de eerste ‘koelkasttelefoon’ ken ik de ins en outs van de digitale wereld, van de allereerste mobieltjes tot de meest geavanceerde smartphones van nu. Ik heb de evolutie van technologie van dichtbij meegemaakt en begrijp hoe fascinerend én verslavend deze wereld kan zijn.

We beginnen met een grondige evaluatie van je digitale gewoonten. Hoeveel tijd breng je online door? Wanneer en waarom gebruik je je telefoon, tablet of computer? Welke gevoelens ervaar je daarbij? Door deze vragen te stellen, leren we hoe we je gedrag kunnen veranderen en herkennen we patronen die we willen doorbreken. Vervolgens stellen we samen realistische doelen. Misschien wil je je schermtijd halveren of bepaalde uren van de dag vrijmaken. Het kan zijn dat je je gebruik van bepaalde apps wilt verminderen, of dat je wilt leren om niet voortdurend je telefoon te checken.

Mijn aanpak helpt je niet alleen minder tijd online door te brengen, maar ook die tijd beter te gebruiken. Dit betekent dat je leert sociale media op een manier te gebruiken die je leven verrijkt, in plaats van het te beheersen. In plaats van technologie te gebruiken als een bron van afleiding, leer je hoe je technologie kunt gebruiken als een hulpmiddel voor persoonlijke groei.

Waarom niet vandaag nog de eerste stap zetten en de controle terugnemen over je digitale leven? Want eerlijk, je leven is te kort om het alleen maar door een scherm te bekijken. Laten we samen de balans vinden tussen online en offline, en zorgen dat technologie je leven verrijkt in plaats van beheerst.

Verkennend gesprek

Coaching begint met een verkennend gesprek, want het fundament van onze samenwerking is de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, beloof ik dat alles lichter en duidelijker zal aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching, ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Spreek met Freek, jóuw levenscoach!

Zit je vast met levensvragen, relatieproblemen of andere dingen die het leven ongelukkig maken? Veel mensen zijn te lang bezig met het zoeken naar een oplossing. Doe dat niet! Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als coach en gesprekstherapeut en help je graag weer op weg naar meer levensgeluk en persoonlijke groei.

Maak een afspraak binnen een week. Hoe? Stuur een WhatsApp-bericht naar 06-10222289 of een e-mail naar f.offeringa@outlook.com. Samen gaan we op een leefavontuur om jouw ware ik te vinden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & Gesprekstherapeut Freek
Hallo, ik ben Freek, met 35 jaar ervaring. Zit je met levensvragen? Elke vraag is een stap naar persoonlijke groei en inzicht. Stel je eens voor: over een week heb je al de eerste stap gezet, in Drachten of online. Samen gaan we op weg naar jouw antwoorden en groei. Zie ik je snel?!