Coachingsformulieren

Zoek

Verleden en heden

LevensCoach Freek – Ontdek unieke inzichten voor elke levensvraag, gesteund door 30 jaar ervaring!

Het vastklampen aan het verleden kan jouw leven vullen met onnodige stress, droefheid en verwarring. Loslaten van wat geweest is, maakt de weg vrij voor een leven vol vreugde, vrijheid en lichtheid. En waarom is dit zo belangrijk? Het is heel simpel: Het verleden is als een film die al gedraaid is – je kunt er niet meer in knippen en plakken. Het is een afgesloten hoofdstuk. Het kan niet meer veranderd worden, het is definitief. Elke poging om het te veranderen is een directe ticket naar een leven vol frustratie en teleurstelling. Het verleden is een verdwenen wereld, het bestaat niet meer in het heden. Het enige dat overblijft zijn gedachten en herinneringen, en deze hoeven we niet altijd serieus te nemen. Het realiseren dat gedachten slechts gedachten zijn, kan een leven veranderende openbaring zijn. In mijn coachingspraktijk in Drachten bied ik effectieve strategieën om dit inzicht te verdiepen, om je te helpen je los te maken van de ketens van het verleden en in het heden te leven.

Het idee dat het verleden iets is dat niet veranderd kan worden, kan soms abstract en ongrijpbaar zijn, vooral als je herinneringen hebt die nog steeds pijn doen. Als jij je hierin herkent, wil ik dat je weet dat dit volkomen normaal is. Het is niet ongebruikelijk om gevangen te zitten in oude herinneringen en vast te houden aan dingen die gebeurd zijn. Als je merkt dat je worstelt om het verleden los te laten, zijn hier enkele inzichten en stappen die ik, als je coach, aanraad. Allereerst is acceptatie cruciaal. Accepteer dat wat voorbij is, voorbij is. Dit is een moeilijke, maar uiteindelijk bevrijdende stap naar een leven in het heden.

Leef nu, op dit exacte moment! Het verleden is verleden, het leven heeft de pagina omgeslagen naar een nieuw hoofdstuk – jouw heden. De realiteit is nu en hier, jouw kans om voluit te leven, jouw moment om te schitteren. Ontdek de vrijheid die het heden biedt en dans door het leven met een licht en vreugdevol hart. Laat de schaduwen van het verleden achter je en stap in de zonneschijn van het nu! Welkom in jouw avontuur van het heden, waar jij de regisseur bent van je eigen levensfilm!

Het verleden is onveranderbaar

Laten we even teruggaan naar de basis van alle onrust en frustratie: het verleden is een gesloten boek, je kunt er niet meer in schrijven. Hoe graag je ook zou willen dat bepaalde dingen anders waren gelopen, dat boek is al gedrukt en kan niet meer worden herschreven. Het is wat het is, en accepteren is de sleutel tot innerlijke rust. Dingen zijn gebeurd en zijn simpelweg niet meer te wijzigen.

Waarom is dat zo? Heel eenvoudig: Je kunt geen schaduw werpen op iets dat er niet meer is. Stel je het verleden voor als een schaduw; het is er niet meer, het is een echo van iets dat was. Wanneer je dit begrijpt, kan je beginnen met het opbouwen van innerlijke vrede. Je hebt geen invloed op dat wat is geweest, dus het is tijd om los te laten. Je maakt je toch ook niet druk om de wisselende fases van de maan? Het verleden hoort in dezelfde categorie thuis.

Je mogelijkheden om het verleden achter je te laten, hebben niets te maken met wat geweest is, maar alles met wat je nu besluit te doen. Het verleden is onveranderbaar, vastgelegd en gefinaliseerd. Adem in, adem uit, laat los, en kijk vooruit. Start een nieuw hoofdstuk, schrijf een nieuw verhaal. Jouw verhaal. Het leven wacht met open armen op jouw volgende stappen. Sta jezelf toe om te genieten van het huidige moment, om te leven en te ervaren. Elk moment is een nieuwe kans om opnieuw te beginnen en je leven voluit te leven.

Welkom in jouw heden, waar elk moment telt en waar jij de schrijver bent van je eigen verhaal! Ontdek, ervaar, en omarm de schoonheid van nu. Laat het verleden het verleden en spring in het avontuur van vandaag.

Er is alleen hier-en-nu

Het huidige moment vastleggen betekent volledig aanwezig zijn, je helemaal concentreren op wat er nu gebeurt, zonder de schaduw van het verleden of de belofte van de toekomst die je beïnvloedt. Want, geloof het of niet, het verleden is een afgesloten hoofdstuk en de toekomst is een niet gegarandeerde belofte; het echte leven, de ware realiteit, is dit moment. Nu.

Leven in het nu is als een oase van acceptatie, een plek waar je het leven omarmt zoals het komt, zonder het te willen vormen naar je verwachtingen. Het is een plaats waar vergiffenis en vrede bloeien, waar je de fouten van gisteren loslaat en vertrouwt dat wat moet zijn, zal zijn. Ware vreugde, echte quality time, bevindt zich in deze oase van het nu.

Het zit in een ontspannen wandeling met een dierbare vriend, in een spontaan spel met je huisdier, in de klanken van een mooi muziekstuk of de zinnen van een goed boek. Niet in een door technologie gedomineerde wereld, waar de schermen van tablets en smartphones je aandacht stelen. Probeer het maar eens, schakel je schermen uit en ga echt leven. Proef de wereld om je heen, voel de wind, ruik de frissen buitenlucht. Stap de deur uit zonder je telefoon en ervaar een ongekende vrijheid. Leef intenser, authentieker, leef op jouw manier.

Denk eraan, als de eindstreep daar is, ga je niet wensen dat je meer tijd in de digitale wereld had doorgebracht. Je zult wensen dat je elk moment had geleefd, volledig en intens. Bevrijd jezelf van de ketens van het verleden en de zorgen van de toekomst en omarm de magie van het heden, want in werkelijkheid, is er alleen het hier-en-nu, niets meer.

Deze woorden zijn een uitnodiging, een vonk, bedoeld om jouw ziel te raken en een wereld van mogelijkheden te openen. Ze zijn hier om jou te inspireren, om de schoonheid en de intensiteit van het heden te ervaren, om elke nuance van het moment te proeven en te omarmen. Voel de kracht van het nu, leef met passie en maak je eigen regels. Duik diep in jouw moment van echte vreugde en authenticiteit! Welkom bij jouw explosie van leven en kleur in het heden! Voel het, beleef het, en laat het resoneren binnenin je, als een echo die je blijft herinneren aan de kracht van het nu!

Verleden en heden

Coaching opent nieuwe toekomstpagina’s

Stel je een blanco pagina voor, een onbeschreven hoofdstuk waar jij de regisseur van bent. Ik ben Freek, jouw coach & psycholoog uit Drachten, en samen gaan we dit avontuur aan, creëren we nieuwe mogelijkheden en laten we oude lasten achter ons. Jij hebt de kracht om je eigen verhaal te herschrijven, om nieuwe paden te verkennen en om je dromen te verwezenlijken. We gaan samenwerken om jouw unieke weg te vinden en jouw doelen te behalen. Laten we deze pagina vullen met jouw verlangens, jouw passies en jouw successen. Welkom bij je nieuwe begin!

Het accepteren dat het verleden niet te veranderen is, vormt de eerste stap richting een nieuwe toekomst. Jouw toekomst is als een onbeschreven blad, klaar om gevuld te worden met de keuzes die je vandaag maakt. Met mijn jarenlange ervaring in coaching begeleid ik mensen om het verleden los te laten en een frisse start te maken. Ongeacht hoe gecompliceerd of bewogen je verleden is, samen slaan we een nieuwe, onbeschreven bladzijde om voor jouw toekomst.

Je verdient het niet om belast te worden door frustraties en onafgemaakte zaken uit het verleden. Vraag jezelf af: wie wil je zijn? Wat wil je doen? De keuze om de toekomst te creëren die je wenst, ligt in jouw handen. Wil je vrij leven, zonder de lasten van het verleden? Jouw toekomst behoort toe aan jou en aan niemand anders. Begin vandaag met het bouwen aan jouw toekomst en visualiseer het pad dat voor je ligt, ongeacht de obstakels en negativiteit die je tegenkomt. Blijf gefocust en bewandel je pad met vastberadenheid.

Laten we samen deze reis beginnen, een reis die inspirerend, opwindend en bevrijdend zal zijn. Laten we de lege pagina’s vullen met kleurrijke, levendige en krachtige verhalen van hoop, groei en succes. Jouw nieuwe verhaal wacht, laten we het samen schrijven!

Verkennend gesprek

Elk oplossende coaching begint met een verkennend gesprek, want het fundament van onze samenwerking is de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, beloof ik dat alles lichter en duidelijker zal aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching, ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & psycholoog Freek
Hallo, ik ben Freek, jouw ervaren coach en psycholoog. Zit jij met levensvragen? Jouw vraag is het begin van de weg naar meer geluk en ontspanning. Afspraak kan al binnen één week in Drachten of online. Zie ik je snel?!