Coachingsformulieren

Zoek
Houden van jezelf

Houden van jezelf

Stel je eens voor, het eerste straaltje ochtendlicht valt door je raam, en jij ontwaakt met een warm, koesterend gevoel vanbinnen: een diepe, onwrikbare liefde voor jezelf. Je strekt je uit, omarmt de nieuwe dag en fluistert naar je spiegelbeeld: “Ik ben genoeg, compleet in al mijn prachtige imperfecties.”

Dit is geen sprookje, maar een bereikbare werkelijkheid wanneer je besluit jezelf onvoorwaardelijk te omarmen. Houden van jezelf is een zachte melodie die je ziel doet dansen, een belofte die je elke dag aan jezelf herhaalt. Het is de kracht erkennen van je eigen verhaal, de littekens koesteren van elke overwonnen strijd, en het vieren van de unieke symfonie die jouw wezen speelt.

Liefde voor jezelf is als een zachte deken om je schouders, een stille aanmoediging die je eraan herinnert dat je veilig bent in je eigen zijn, dat je mag rusten, groeien en bloeien in je eigen tempo. Het is de vriendelijkheid in je glimlach, de vergeving in je tranen, en de moed in je beslissingen.

Ben je klaar om de reis te beginnen? Om je hart te vullen met de liefde die je verdient en de vreugde die je deelt? Laat elke ademhaling een nieuw akkoord zijn in je symfonie van zelfliefde. De reis is zacht, de bestemming warm, en elke stap is een viering van jou. Jij, in al je pracht, verdient niets minder.

Houden van jezelf

Houden van jezelf en de wereld

In deze moderne tijd waarin digitalisering een immense invloed heeft, worden we dagelijks gebombardeerd met beelden van wat de ‘perfectie’ zou moeten zijn. Onze telefoons trillen van notificaties: een nieuwe foto op Instagram van een model op een zonovergoten strand, een update op LinkedIn van iemand die de top van de zakelijke ladder heeft bereikt, en op Facebook een vriend die trots de eerste stapjes van zijn kind deelt. Tussen al deze glanzende hoogtepunten door kun je je soms verloren voelen, alsof jouw leven, jouw verhaal, niet schitterend genoeg is.

Die knagende stem in ons hoofd fluistert dan: “Waarom ben ik niet zo? Waar is mijn stralende moment?” Maar deze momentopnamen van anderen vertellen niet het volledige verhaal. Ze tonen niet de worstelingen, de stille tranen, de dagen van zelftwijfel die iedereen ervaart. Het zijn hoogtepunten, geen volledige verhalen.

Jouw eigen reis, met al zijn ups en downs, is even authentiek en waardevol. Elk pad heeft zijn eigen schoonheid, zijn eigen lessen. Het omarmen van je eigen verhaal betekent het herkennen en waarderen van je eigen groeimomenten, je successen, en ja, ook je mislukkingen. Want het zijn deze ervaringen die jou maken tot wie je bent, die je karakter vormen en je unieke kijk op de wereld geven.

Houden van jezelf gaat verder dan jezelf vergelijken met anderen. Het gaat om het omarmen en koesteren van je eigen unieke pad in deze wereld. Het betekent dat je jezelf toestemming geeft om menselijk te zijn, om fouten te maken, om te leren en te groeien. Het gaat erom jezelf te zien als een prachtig, voortdurend evoluerend wezen.

De volgende keer dat je je overspoeld voelt door beelden van ‘perfectie’, adem dan diep in, sluit je ogen en herinner jezelf eraan dat jouw verhaal, met al zijn nuances, net zo glanzend en waardevol is. Koester het, leef het en deel het met de wereld. Want de wereld heeft meer echte, authentieke verhalen nodig, en het begint allemaal met liefde voor jezelf.

Stop even! Vraag jezelf af: Wie bepaalt eigenlijk jouw waarde? Wie zegt wat ‘goed genoeg’ is? Laat me je een geheimpje vertellen: die macht ligt alleen bij jou. Jij beslist wie je bent en wat je waard bent. Hier begint de kracht van gezond van jezelf houden.

Echt van jezelf houden is essentieel, niet egoïstisch. Het gaat om pure acceptatie van wie je bent: met alle ups en downs, successen en mislukkingen. Het is kijken in de spiegel en zien wie je echt bent, niet wat anderen je opdringen te zijn. Omarm jezelf, inclusief al je unieke eigenschappen en ‘imperfecties’.

De weg naar zelfliefde is geen rechte lijn. Het vergt inzet, elke dag opnieuw. Het is een bewuste keuze die je steeds weer maakt, los van wat de buitenwereld zegt.

Laten we duidelijk zijn over wat gezond van jezelf houden niet inhoudt. Het is niet narcistisch of oppervlakkig. Het gaat niet over jezelf beter voelen dan anderen. Sterker nog, het geeft je de vrijheid om te groeien, te ontwikkelen, te vallen en weer op te staan. Gezond van jezelf houden biedt ruimte voor ontwikkeling, voor leren, en voor bloei.

Ben je klaar voor deze levensveranderende reis? Duik dan dieper in de kracht van echte zelfwaardering en ontdek de unieke persoon die je werkelijk bent.

Houden van jezelf

Houden van jezelf hoe doe je dat

Houden van jezelf voelt soms als een mysterie, een puzzel die je nog moet oplossen. Maar zoals bij elke reis, begint het allemaal met een enkele stap. Wil je weten hoe je van jezelf kunt houden? Hier zijn enkele sleutelstappen die je op het juiste pad kunnen zetten.

1. Cultiveer Zelfbewustzijn: Leer jezelf echt kennen. Duik in de diepten van je ziel en verkennen wat daar ligt. Wat zijn je sterke punten? Waar heb je uitdagingen? Welke dromen gloeien in je hart? Door deze vragen te beantwoorden, kun je je ware zelf omarmen, in al zijn schitterende complexiteit.

2. Omarm Zelfacceptatie: Vergeet niet dat je perfect bent in je imperfectie. In plaats van jezelf te meten aan anderen, omhels je eigen unieke reis. Vier je successen, en zie je struikelblokken als kansen om te groeien.

3. Beoefen Zelfcompassie: Stel je voor hoe je een geliefde vriend zou troosten in moeilijke tijden. Die warmte, die vriendelijkheid, dat begrip – dat verdien je ook. Elke keer dat je valt, wees je eigen bemoedigende stem om op te staan en weer verder te gaan.

4. Investeer in Jezelf: Zoek naar wat jou vreugde en vervulling geeft. Of het nu gaat om een nieuwe hobby, een avondcursus of een moment van rust met een boek, neem de tijd om jezelf op te laden en te vernieuwen.

Wat je ook doet, onthoud dit: jij bent het centrum van je eigen universum. Door dik en dun, door hoogte- en dieptepunten, ben je altijd daar voor jezelf. Dus, wie beter te koesteren en lief te hebben dan… jou? Wanneer je leert jezelf te omarmen met alle liefde en zorg die je in je hebt, wordt het leven een mooiere reis, een reis van zelfontdekking en zelfliefde. Het avontuur van houden van jezelf wacht op je; ben je klaar om de uitdaging aan te gaan?

Houden van jezelf is een superkracht

Echt houden van jezelf ontketent een ongeëvenaarde superkracht. Het stelt je in staat om je meest authentieke leven te leiden, je eigen unieke weg te bewandelen en je diepste dromen te verwezenlijken. Het is de motor die je helpt weer op te staan na een tegenslag, die je de moed geeft om obstakels te overwinnen en die je laat stralen, zelfs tijdens de donkerste dagen.

Beeld je in: elke ochtend de dag beginnen, kijkend in de spiegel, en je grootste supermens terugzien. Wat zou dat doen voor je zelfvertrouwen? Hoe zou die zelfliefde je keuzes, acties en relaties beïnvloeden? Nu daag ik je uit! Diep in je schuilt een liefde voor jezelf die erkend wil worden. Ben je klaar om die liefde volledig te voelen? Om jezelf te omhelzen met al je uniekheid en schoonheid? Om jezelf te waarderen en te koesteren zoals je dat bij je dierbaren doet?

De weg naar die zelfliefde kan een uitdaging zijn, soms confronterend, maar altijd lonend. Wanneer je besluit deze superkracht van zelfliefde volledig te omarmen, zul je de transformatie in je leven ervaren. Ben jij klaar om die liefde voor jezelf te voelen en je leven naar een hoger niveau te tillen?

Houden van jezelf

Houden van jezelf en coaching

Het traject naar oprechte zelfliefde kent zijn hobbels. Midden in de hectiek van het dagelijks leven hebben we vaak die extra steun nodig om weer op koers te komen. Dit is precies waar de magie van coaching tot uiting komt. Denk aan een coach als die betrouwbare vriend die naast je staat, je helpt je innerlijke kracht te onthullen en je begeleidt bij het navigeren door uitdagingen.

Onder mijn vleugels ontdek je effectieve hulpmiddelen en strategieën om die kritische innerlijke stem tot bedaren te brengen en het liefdevolle geluid van zelfacceptatie te versterken. Het is vergelijkbaar met een personal trainer, maar dan voor je mentale welzijn en spirituele groei.

Voel je je soms verstikt door eigen onzekerheden? Vind je het moeilijk om volledig van jezelf te houden? Overdenk een sessie met mij, coach & psycholoog Freek uit Drachten. Met een rugzak vol jarenlange ervaring in coaching en psychologie heb ik talloze individuen begeleid op hun weg naar zelfwaardering.. Ervaar de wonderbaarlijke transformatie wanneer je jezelf de ruimte geeft om te floreren en je volledige potentieel te bereiken.

Verkennend gesprek

Hallo, ik ben Freek, jouw coach & psycholoog uit Drachten. Al jaren begeleid ik mensen in hun persoonlijke leven en op hun werk. Heb je vragen over het leven? Zit iets je dwars? Of zoek je naar acceptatie? Laten we er samen over praten. Voordat onze coaching begint, is het essentieel dat we elkaar eerst goed leren kennen. Daarom nodig ik je van harte uit voor een gratis verkennend gesprek, in een ontspannen setting met een kop koffie of thee.

Ik begrijp dat de stap naar coaching groot kan voelen. Maar geloof me, zodra die eerste stap is gezet, wordt het allemaal makkelijker. Je bent welkom in mijn gezellige en rustgevende praktijkruimte in Drachten. Binnen twee weken kunnen we al een afspraak inplannen, overdag of ’s avonds. Of je nu de voorkeur geeft aan een persoonlijk gesprek of het comfort van een online gesprek, ik ben flexibel. Wat voor jou het beste voelt, staat voorop. Ik kijk uit naar onze ontmoeting. Zien we elkaar binnenkort?

Houden van jezelf

Boost je leven met coaching!

Ontdek je levenspassie en vind nieuwe paden met mijn begeleiding als coach en psycholoog. Ik ben Freek, en met jarenlange ervaring sta ik klaar om antwoorden te geven op ál jouw levensvragen. Laten we jouw ware ik en wensen ontdekken. Maak een afspraak en neem samen met mij een andere afslag naar nieuwe mogelijkheden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & psycholoog Freek
Hallo, ik ben Freek, jouw ervaren coach en psycholoog. Zit jij met levensvragen? Jouw vraag is het begin van de weg naar meer geluk en ontspanning. Afspraak kan al binnen één week in Drachten of online. Zie ik je snel?!