tiktok

Volg mijn DagLeefTips op TikTok!

Zoeken

Onzekerheid

Spreek met Freek – Jouw persoonlijke coach & gesprekstherapeut met 35 jaar ervaring. Maatwerk voor elke levensvraag.

Onzekerheid overwinnen

Ken je dat gevoel? Dat je ’s nachts wakker ligt, malend over keuzes, twijfelend over elk besluit? Die onzekerheid, die zachte, maar o zo aanwezige stem die fluistert: “Doe ik het wel goed? Ben ik wel genoeg?” We leven in een wereld waarin elke stap die je zet voelt alsof het onder een vergrootglas ligt. De druk om perfect te zijn, om altijd maar ‘aan’ te staan, is enorm. En geloof me, ik ken dat gevoel maar al te goed. Onzekerheid vertraagt je leven, als een zware rugzak die je overal mee naartoe sleept. Maar wat als ik je vertel dat het ook anders kan? Dat je die rugzak kunt afdoen en lichter, vrijer kunt leven?

Onzekerheid is een van de voornaamste psychische uitdagingen waarmee mensen kampen. Het is dan ook geen verrassing dat ik dit thema bijna dagelijks tegenkom in mijn coachingspraktijk. Door de jaren heen heb ik talloze individuen ontmoet die worstelden met hun onzekerheid. Gelukkig heb ik velen van hen kunnen begeleiden naar een pad van groter zelfvertrouwen. Mede door mijn eigen ervaringen in het verleden weet ik oprecht hoe overweldigend deze gevoelens kunnen zijn, en ook hoe bevrijdend het voelt wanneer je daarbovenuit weet te stijgen.

Samen werken we aan het versterken van jouw zelfvertrouwen en welbevinden. Een belangrijk inzicht dat ik in mijn coachingstrajecten heb opgedaan, is dat iedereen de potentie heeft om te stralen, ongeacht de donkere momenten uit het verleden of welke vorm van onzekerheid dan ook. Het pad naar zelfvertrouwen begint met één stap, en die stap kun je vandaag nog zetten.

Wat is onzekerheid

Onzekerheid, een bekende vorm van angst. Af en toe onzeker zijn is volkomen normaal! Niemand is immers perfect, en een snufje onzekerheid kan ons zelfs behoeden voor fouten. Wanneer je je onzeker voelt, twijfel je aan je competenties, je kennis, en je eigenwaarde. Het zorgt ervoor dat je je eigen beslissingen in twijfel trekt en gelooft dat je niet voldoende bent. Dit leidt vaak tot piekeren en spanning.

Onzekerheid komt vaak voort uit een overdreven focus op wat de buitenwereld van ons denkt en wat haar verwachtingen zijn. Wanneer onzekerheid de overhand neemt, kan dit leiden tot een laag zelfbeeld en problemen op diverse levensgebieden zoals relaties, werk en gezondheid.

Hoewel een zekere mate van onzekerheid ons alert kan maken op mogelijke gevaren en ons kan aanzetten tot veiligere keuzes, kan overmatige onzekerheid ons belemmeren. Het kan ons verhinderen om te groeien, beslissingen te nemen, en kan angst, stress en discomfort veroorzaken.

Voel jij je vaak onzeker? Dan is het cruciaal om dit gevoel nader te onderzoeken. Samen kunnen we werken aan het begrijpen en overwinnen van je onzekerheid, zodat je vrijer en met meer zelfvertrouwen door het leven kunt gaan.

Gevolgen onzekerheid

Onzekerheid verlamt je en houdt je tegen om dingen te doen die belangrijk voor je zijn, zoals ‘nee’ zeggen en je grenzen bewaken. Misschien vermijd je moeilijke situaties of plan je alles tot in de puntjes om te verzekeren dat er niets misgaat. Langdurige en ernstige onzekerheid raakt elk aspect van je leven: je gezondheid, je sociale leven, je relaties en je werk. De impact van dominante onzekerheid is enorm. Je kunt je depressief en eenzaam gaan voelen en geïsoleerd raken omdat anderen je misschien niet begrijpen.

Herken je dit? Voel je dat het tijd is voor verandering? Laat onzekerheid niet langer je leven bepalen! Samen kunnen we aan de slag gaan om een leven vol zelfvertrouwen en vreugde op te bouwen. Het is tijd om die belemmerende onzekerheid achter je te laten en te ontdekken hoe je vrijer en gelukkiger kunt leven.

Onzekerheid

Jouw overwinning met onzekerheid

Voel je je gevangen in een cirkel van twijfel en angst? Dit is jouw moment om de diepte in te duiken, te ontdekken wat er echt onder die onzekerheid schuilt, en krachtige strategieën te leren om ermee om te gaan. Je hoeft niet door onzekerheid beheerst te worden!

Heb je behoefte aan een gesprek met iemand die jou helpt om je onzekerheid te tackelen? Wil je groeien, nieuwe strategieën leren om met je gedachten en gevoelens om te gaan, en een leven vol betekenis opbouwen vanuit een positieve grondhouding? Ik nodig je van harte uit in mijn praktijk. Samen gaan we op zoek naar die kracht en schoonheid in jou, en zorgen we dat zelfvertrouwen de boventoon gaat voeren. Jouw reis naar een sterker zelfbeeld kan vandaag nog beginnen.

Laat je angsten en twijfels achter je. Samen gaan we op een begrijpelijke en inzichtelijke wijze ontdekken hoe coaching je helpt om je onzekerheden om te zetten in zelfvertrouwen en levensvreugde. Begin vandaag nog aan je reis naar een zelfbewuste versie van jezelf.

Verkennend gesprek

Coaching begint met een verkennend gesprek, want het fundament van onze samenwerking is de wederzijdse klik. In mijn knusse praktijk in Drachten nodig ik je uit voor dat belangrijke eerste gesprek, vergezeld van een warm kopje koffie of thee. Dit moment draait volledig om jou en jouw levensvragen. Samen verkennen we hoe ik je het beste kan bijstaan.

Ik besef dat de stap naar coaching soms als een grote hindernis kan voelen. Maar zodra je binnenstapt, beloof ik dat alles lichter en duidelijker zal aanvoelen. Bij mij is er geen drempel, alleen een open en uitnodigende ruimte. Door mijn uitgebreide ervaring in coaching, ben ik bekend met vele levensvragen. Of je nu overdag, ’s avonds, persoonlijk of online wilt afspreken, jij kiest wat voor jou het prettigst voelt.

Heb je op dit moment vragen of ervaar je uitdagingen die je leven ongelukkig maken, spanning geven of andere knellende levensvragen? Wacht dan niet langer en maak die afspraak. Zien we elkaar binnenkort?

Spreek met Freek, jóuw levenscoach!

Zit je vast met levensvragen, relatieproblemen of andere dingen die het leven ongelukkig maken? Veel mensen zijn te lang bezig met het zoeken naar een oplossing. Doe dat niet! Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als coach en gesprekstherapeut en help je graag weer op weg naar meer levensgeluk en persoonlijke groei.

Maak een afspraak binnen een week. Hoe? Stuur een WhatsApp-bericht naar 06-10222289 of een e-mail naar f.offeringa@outlook.com. Samen gaan we op een leefavontuur om jouw ware ik te vinden.

Chat openen
1
Afspraak maken?
Coach & Gesprekstherapeut Freek
Hallo, ik ben Freek, met 35 jaar ervaring. Zit je met levensvragen? Elke vraag is een stap naar persoonlijke groei en inzicht. Stel je eens voor: over een week heb je al de eerste stap gezet, in Drachten of online. Samen gaan we op weg naar jouw antwoorden en groei. Zie ik je snel?!